utorok 30. decembra 2014

CoR - Game 03: Astra Militarum vs. Necrons (Kill-team)



 

Cronus. Zelené peklo. Teda, nie až také peklo, ako klasický džungľový deathworld. Nie tak smrteľný, ale rozhodne nebezpečný. Tropické teploty, otravný hmyz a vysoká vlhkosť vzduchu. A vegetácia. Všade, na každom štvorcovom metri rástla zeleň všetkých druhov a veľkostí. Nemienila sa vzdať nikomu - sadistickým temným eldarom, agresívnym orkom, vše požierajúcim tyranidom ani na všetko odhodlaným gardistom cadiánskeho 715-teho regimentu. 

Cronus. Planéta, kde sa od prepuknutia konfliktov v širšom meradle usídlili všetky zainteresované frakcie. Založenie tábora bolo vskutku vysiľujúce, rastliny odolávali všetkému okrem plameňometov.  Stany, ktoré rozložili pred pár dňami, už pomaly začala v spodných častiach omotávať popínavá zeleň. Dva dni prebehli bez incidentu, žiadny stret s nepriateľom. Podľa správ z velenia sa v okolí mali pohybovať prepadové oddiely temných eldarov. 

 
Na tretí deň ohlásila predsunutá hliadka pohyb nepriateľa. Blížil sa k ich línii, tvorenej párom autokanónov, 4 sniper veteránmi, 2 veteráni s plasmami, ktorých si aj napriek protestom velenia vyžiadali veterán seržanti Granski a Briel. Zvyšok skupiny tvorili veteráni s las-puškami. 

V pozadí zvukov džungle sa nieslo tiché bzučanie. Nebol to však zvuk eldarských reaver-bikov. Tento zvuk bol pre cadiánskych veteránov neznámy. Z porastu vyletelo niekoľko nepriateľských cieľov a spustili paľbu na gardistické pozície, avšak žiadna zo striel nenašla cieľ. Veteráni, po prekonaní prvotného šoku z neznámeho nepriateľa, opätovali paľbu a autokanóny vyradili 2 nepriateľské stroje. Tretí sa prestal pohybovať po zásahu zo sniperky.  To už ale do zorného poľa vletela ďalšia skupina nepriateľov a streľba z ich zbraní si vyžiadala prvé straty na strane gardistov. 

Nepriatelia, zvláštne kovové kreatúry s lebkami namiesto hláv nevydávali pri boji žiadny zvuk, žiadne bojové pokriky, neprejavovali žiadne emócie. Boli ako naprogramované stroje. Stroje určené k zabíjaniu. Rýchlemu a efektívnemu zabíjaniu. S tromi eliminovanými hrozbami a dvomi zostávajúcimi, zavelil seržant Brielk útoku. V tom sa v neďalekom poraste zablesklo a traja veteráni robiaci mu doprovod jednoducho prestali po zásahoch energetickou zbraňou existovať. Z porastu sa vynorili ďalšie kovové postavy, tieto však na presun nepoužívali jetbiky, mlčky sa pešo sunuli k pozíciám veteránov. Odvetná paľba s las-pušiek a sniperiek sa odrážala od ich kovových tiel. Strelecký nezdar sa pokúsil vyrovnať seržant Briel, ktorý odvážne zaútočil svojim rotomečom, avšak kovová kreatúra akoby ani nevnímala jeho prítomnosť.

 
Seržant Granski zvážiac situáciu vyslal jedného veterána podporiť pozície autokanónových teamov a druhého k seržantovi Brielovi. Bolo to posledný raz čo ich videl. 

Postupne ustala streľba z autokanónov, las-pušiek a nakoniec aj vrčanie Brielovho rotomeča. Granski nevidel žiadneho z nepriateľov. Oni však videli jeho. Nevidel ich keď sa k nemu priblížili od chrbta, nevidel ani záblesk energo zbrane, ktorá ho pripravila o život. 


Prežilo nás len pár. Prečo nás nepozabíjali všetkých nevieme. Vyšetrovací tým nenašiel žiadne pozostatky z nepriateľov, ani kúsok vybavenia, časť techniky, žiadne časti tiel, napriek našim ubezpečeniam, že sme ich niekoľko zabili. Nič. Jediným dôkazom bolo pár neobvyklých spálenín po energo zbraniach.

+++ z výpovedí preživších veteránov+++


Detailnejší (a obrazovo bohatší) battle report: http://alessan.rajce.idnes.cz/CoR_Game_03_-_Astra_Militarum_vs._Necrons_Kill-team/

Týmto reportom sme ukončili aj prvé kolo kampane, a tak po krátkom zhodnotení situácie v planetárnom merítku, sa môžete tešiť na kolo druhé, kde z formátu Kill-team, prechádzame na formát School league [600b.] - (0-1 HQ, Elite, Heavy suport, Fast attack, 1-2 Troops).

Ďakujem za pozornosť.
--- Alessan ---

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára