nedeľa 3. augusta 2014

CoR - Game 02: Astra Militarum vs. Dark Eldars (Kill-team)



Úsilie imperiálnej gardy o obsadenie širšieho okolia spaceportu malo za následok zvýšenie útokov zo strany xenos aliancie, ktoré nielenže získavali na sile, ale aj na intenzite. Preto bolo velenie donútené okolo spaceportu vytvoriť sériu obranných bodov, ktoré mali za úlohu potlačiť, prípadne zbrzdiť postup útočníkov až do príchodu povolaných posíl. Jedným z týchto bodov bolo aj stanovisko č. 269, ktorého kontrola bola pridelená 2 jednotkám veteránov. Po predchádzajúcich skúsenostiach boli jednotky vyzbrojené nielen špecializovanými zbraňami na boj na strednú vzdialenosť, ale aj ťažkými zbraňami pre prípad, že by nepriateľ využíval na presun ľahšiu techniku, ako aj zbraňami určenými na boj na väčšiu vzdialenosť.

Uvedený zápis z vypočúvania veliaceho seržanta (CO) jednotiek  poverených obranou stanoviska č. 269 bol vypracovaný Lordom Komisárom Tephom Ziasom (LC TZ), ktorý viedol rozsiahle vyšetrovanie po sérií nepriateľských útokov majúcich za následok stratu dôležitých obranných pozícií.

+++ Pre: Plukovník Gideon Kernn +++
+++ Od: Lord Commissar Teph Zias +++
+++ Lokácia: planéta Pallas, okolie spaceportu +++
+++ Predmet: Správa o vyšetrovaní +++
+++ Myšlienka dňa: Podozrievavá myseľ je zdravá myseľ. +++

(LC TZ): Opíšte situáciu tesne pred incidentom ?

(CO): Jednotky zaujali obranné pozície tak, aby mohli čo najefektívnejšie odpovedať na príchod nepriateľa. Autokanónové hniezda som sa po zhodnotení situácie a povahy terénu rozhodol umiestniť v ruinami krytých pozíciách. Ostreľovači na čele s veterán-ostreľovačom Klappom sa rozmiestnili na vyšších poschodiach okolitých ruín, odkiaľ ma veterán Klapp počas potýčky informoval o vývoji situácie. Z časti pridelených veteránov som vytvoril prepadové družstvo pod mojím velením, ktoré malo v prípade potreby zatlačiť na nepriateľa a v rozpadnutých budovách mohlo pre prípad postupu nájsť vhodný kryt pred nepriateľskou paľbou. Naše zálohy tvorili veteráni so špeciálnymi zbraňami a jeden veterán so štandardnou výbavou.

(LC TZ): Podľa vyjadrenia vašich nadriadených nechávate ostreľovačom vo vašej jednotke prílišnú voľnosť ?

(CO): Pane, bez urážky, viem, že tento postup nie je v súlade so zaužívanými taktikami  tak ako sa vyučujú, ale práve tento postup a ich schopnosť poskytnúť informácie o pohybe nepriateľa sú často krát rozhodujúce. Konkrétne veterán Knapp nie je len najlepším strelcom roty, ale je rovnako vynikajúci pozorovateľ a jeho taktický odhad situácie veľa krát pomohol k úspešnému skončeniu misie. Navyše, týmto postupom sa len snažíme vyhnúť "nepríjemným" prekvapeniam".

(LC TZ): Z podaných hlásení mi nie je jasné o čom konkrétne hovoríte. Aké prekvapenia máte na mysli ?

(CO): Odpoveď: Ide o skúsenosti z predchádzajúcej kampane v Bei-Tale, kde bol bol eldarmi zajatý jeden z našich veliacich dôstojníkov a následne bol podrobený psychickému vypočúvaniu jedným z ich "psykerov". Získané informácie o pozíciách odstreľovačov, ktorí tvorili prvú líniu obrany, a ich následná "tichá" eliminácia znamenali katastrofálne straty na našej strane. Od tohto momentu je snaha, aby veliaci dôstojníci nevedeli ani približné lokácie ostreľovačov alebo výzvedných skupín.

(LC TZ): Pochopiteľne. Aby sme sa vrátili k predmetu nášho rozhovoru, z podaných správ a výpovedí nie je jasné kto v potýčke začal paľbu ?

(CO): Je to ťažké posúdiť pane, ale pravdepodobne sa pod paľbu dostalo ako prvé naše autokanónové hniezdo v ruine. Výsledkom bolo síce len ľahké škrabnutie jedného z obsluhujúcich veteránov, ale zo skúseností vieme, že projektily sú pokryté vrstvou toxínov a preto sa po boji hlásil na ošetrovni, aby mu boli podané detoxikačné látky. Následne mi veterán Knapp ohlásil spozorovanie nepriateľského vozidla. Podľa jeho inštrukcií sme nasmerovali ťažké zbrane a ihneď ako nám eldarský raider vplával do zorného poľa vydal som rozkaz strieľať. Niekoľko projektilov z autokanónu zasiahlo cieľ a vozidlo viditeľne zmenilo trajektóriu letu a následne sa ukrylo za najbližšou ruinou.

(LC TZ): Podľa výpovedí členov Vašej jednotky ste osobne viedol útočnú skupinu do ruín. Z akého dôvodu ste sa rozhodol pre takýto postup ?

(CO): Pane, pokiaľ by eldari udržali pozície v ruinách, bola by to len otázka času, kým by im privolané posily prišli na pomoc a my by sme nemali žiadnu šancu. Čakanie ako forma reakcie sa už nevyplatila na viacerých obranných postoch. Najlepším riešením sa ukázalo pobiť tú xeno háveď do posledného, a to čo najrýchlejšie ako to situáciu dovoľuje.

(LC TZ): Hmm, rozumiem. Opíšte mi postup Vašej útočnej skupiny.

(CO): Najskôr sme museli prekonať menšiu vzdialenosť po otvorenom priestranstve k najbližšej ruine, ktorá nám poskytla krytie pred nepriateľskou paľbou. Našťastie sa eldari museli venovať našim auto-kanónovým teamom, ktoré pre nich predstavovali väčšiu hrozbu. Pozdĺž stien sme sa potom presúvali smerom k nepriateľov. Tesne predtým ako sa nám podarilo zaujať výhodné pozície sa z nenazdajky v našej blízkosti objavil eldarský transport, z ktorého vystúpili 4 eldari. Napriek našej snahe ostať nespozorovaní, eldari v momente ako vystúpili z vozidla zahájili paľbu. Veterán Groes to odniesol najviac, dostal niekoľko zásahov, ktoré ho však zabili skôr ako mu jed na projektiloch priniesol dlhú a bolestnú smrť. Najbližší nepriateľ odrazu znehybnel uprostred pohybu a v ďalšej sekunde už jeho bezvládne telo padalo k zemi. Príčina bola zjavná a diera namiesto jedného z očných krytov jeho prilbice nasvedčovala o tom, že jeden z ostreľovačov našiel svoj cieľ v čas. O pár sekúnd išiel k zemi ďalší eldar, ďalší zásah od Klappových odstreľovačov. Tento krát však zvyšní eldari zaváhali (po obhliadke tiel sme zistili, že druhý zabitý bol zrejme veliteľom celej skupiny a jeho smrť nalomila odhodlanie nepriateľov). Zaváhanie nepriateľa sme využili v prechod do protiútoku a naša sústredená paľba sa postarala o zvyšok eldarskej skupiny. Zo zabezpečenej pozície sme očakávali ďalší protiútok, ktorý však už neprišiel. Voxom som prijal správu, že oblasť je zabezpečená.

(LC TZ): V poriadku seržant. Vaše vysvetlenie sú v tejto chvíli postačujúce, v prípade ak bude potrebné ich doplnenie budete predvolaný. Môžete odísť.

(CO): Áno pane.
+++ Za Cisára! Za Cadiu! +++
+++ Lord Commissar Teph Zias +++ 

Obrazový report spoločne so stručným komenotom (pod fotkami): Astra Militarum vs. Dark Eldars (Kll-team)



Lord Commissar sedel v prítmí svojej ubikácie a so zamračenou tvárou študoval dataslate, ktorý mu bol doručený. Obsahoval informácie o poslednom vývoji na všetkých planétach kde mala imperiálna garda svoje jednotky.
"Takže ozbrojená skupina smerujúca na Kratos ešte neposlala správy o tom čo sa udialo s ťažobnou kolóniou a  vojenskou základňou". Hlasné konštatovania, aj keď bez poslucháčov, ktorým by boli smerované, ho ukľudňovali. Stratu jednej z produkujúcich kolónií už začali pociťovať spomalením zásobovania.
"Spaceport zatiaľ odoláva". Nemal obavu, že by sily imperiálnej gardy neudržali tento životne dôležitý objekt. Morálka, aj napriek niekoľkým nepríjemným porážkam, dosahovala vysoký stupeň, čo však pri cadianskych regimentoch nebolo nič nezvyčajné. Od začiatku nepovažoval za múdre zveriť obranu častí spaceportu tauským "spojencom". Čas ukáže nakoľko vhodné bolo ignorovať jeho varovania o neschopnosti tauov dlhodobo udržať im zverené pozície.  
Oči mu skĺzli na správu z Cronusu. "Ťažké boje, vysoké straty." Nič nezvyklé, avšak bez možnosti doplnenia zužujúcich sa stavov vojakov to môže v priebehu niekoľkých mesiacov predstavovať obrovský problém. Uložil si mentálnu poznámku, aby sa o tom porozprával s plukovníkom Kernnom čo najskôr.
Do prázdneho pohára si dolial amasec a už po niekoľký krát začal odznovu čítať dataslate.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára