streda 9. júla 2014

CoR - Game 01: Astra Militarum vs. Dark Eldars (Kill-team)

Po dlhšom status-quo, ktoré vládlo na planéte Pallas medzi vojskami Červenej kolónie a Pirátskym spolkom, sa vrchné velenie imperiálnej gardy rozhodlo o protiútoku na pozície nepriateľov, nakoľko ich posledná bašta - spaceport - sa ocitá pod čoraz častejšími útokmi xenos aliancie.
Jedným z týchto pokusov o prelomenie tesnej blokácie spaceportu bola aj akcia pod velením veterán seržanta Tyra Gariela, ktorej utajený text Vám prinášam:

+++ Pre: Plukovník Gideon Kernn +++
+++ Od: Veterán seržant Tyr Gariel +++
+++ Lokácia: planéta Pallas, okolie spaceportu +++
+++ Predmet: Správa o protiútoku +++
+++ Myšlienka dňa: Iba smrť v mene Cisára prináša vykúpenie z večnej vojny. +++

Ako veliteľ oddielu granátnikov, povereného vrchným velením na podniknutie protiútoku za účelom znovuzískania pozícií stratených v posledných potýčkach, som nariadil útok v skorých ranných hodinách. Zmena svetelných podmienok pri brieždení mala zastihnúť obrancov v horších podmienkach, otupiť ich dokonalejšie zmysly. Pôvodný plán agresívneho postupu v Chimére a obsadenia taktických bodov bol zmarený výkyvmi počasia, predovšetkým hustou hmlou. Preto som spolu s dvomi špecialistami (plameňomet a plazma) zaujal pozíciu v ruine administratívnej budove, obe krídla kryli ďalší veteráni. Chimére spoločne s posledným špecialistom (plasma) v sprievode s 3 veteránmi z jednotky som nariadil urobiť obchvat pozícií nepriateľa s cieľom dostať sa im do boku odkiaľ by podporili náš postup.

Odrazu sme začuli zvuk eldarských jetbikov - reavery, skrslo mi hlavou. To už nám nad hlavami preleteli temné siluety. Môj carapace ozdobila séria rýh, rovnako ako veterána s plameňometom. Iný osud postretol špecialistu s plazmou, ktorého skrvavené mŕtvola ležala opodiaľ, torzo zaliate krvou vytekajúcou z rany na krku, ktorá takmer oddelila hlavu od tela.

Po prvotnom šoku sme prešli do protiútoku a kombinovanou streľbou v spojení s očistným plameňom sa nám podarilo zlikvidovať jeden jetbike. To už nám nad hlavami znovu preleteli preživší eldari. Tento prelet si vyžiadal ďalšiu obeť v našich radách (veterána s plameňometom).

V tomto momente som začul z pravého krídla známy zvuk rapidfirujúcich lasgunov a pískavý zvuk žhavej plazmy, a došiel som k záveru, že rezervy dorazili a pokúšajú sa odstaviť pre mňa nevidiaci cieľ. Ich postupná klesajúca kadencia však znamenala, že plán sa nevyvíja tak ako mal (prieskumná skupina nasledujúca našu jednotku našla v ruinách vrak jetbiku s pozostatkami tela nesúcimi označenie vyššie postaveného eldara).

Zo zamyslenia ma vytrhol zvuk prilietajúceho jetbiku. Z hustej hmly sa vyrútil v plnej rýchlosti. V momente ako nadobudol cieľ obrysy, pokropil som ho dávkou z bolteru. Znakom toho, že munícia zasiahla svoj cieľ bol smrteľný agonický výkrik a ožiarenie šera drobným výbuchom eldarského jetbiku.

Voxom dostávam správu od prepadovej skupiny, že utrpeli ťažké straty a žiadajú ďalšie rozkazy. Prikazujem im držať pozície za každú cenu, veriac, že postupujúca Chiméra odpúta pozornosť eldarov a poskytne im možnosť zorganizovať protiútok. V momente keď som im zadal nové rozkazy, prítmie končiacej noci ožiarila mohutná explózia. Ďalší reaver, bleslo mi hlavou. Niečo však nesedelo, zničený jetbike predsa nevybuchuje takýmto spôsobom. Vo voxe počúvam zmätenú správu o zničení chiméry (prieskumný oddiel po obhliadke vraku nahlásil jej zničenie jediným výstrelom, ktorý zasiahol zásoby paliva a spoločne s uskladnenou muníciou spôsobil výbuch a okamžité zničenie vozidla). Možno sa domnievať, že osud transportu zrejme spečatili v neďalekej ruine sa v zálohe ukrývajúcu eldari s lancami.

Na môj rozkaz stiahnuť sa z pozícii nedostávam odpoveď od žiadneho člena prepadovej skupiny. Ich skrvavené a zohavené pozostatky boli neskôr vyzdvihnuté a pochované so všetkými vojenskými poctami, aké im za týchto okolností mohli byť poskytnuté.

Z posledných síl sa dostávam s jediným preživším členom mojej skupiny do bezpečia krycej paľby heavy bolterov, ktoré zahnali našich prenasledovateľov.

+++ Za Cisára! Za Cadiu! +++

+++ vet. serž. Tyr Gariel +++

Obrazový report spoločne so stručným komentom (pod fotkami): Astra Militarum vs. Dark Eldars (Kill-team)

Enjoy.

--- Alessan ---

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára